top of page

GIVT

Geen contant, toch geven

Steeds meer mensen hebben geen contant geld meer op zak. Bankpassen worden steeds beter, elektronisch betalen gaat steeds sneller, wordt veiliger. Op zulke momenten is Givt een uitkomst waardoor je echt zonder contant toch iets in de collectebus kan doen.

Makkelijk, veilig en anoniem

Met Givt geef je veilig en anoniem met je smartphone (iOS of Android). Je bepaalt zelf eenvoudig én anoniem hoeveel je zou willen doneren aan het goede doel. In de app selecteer je het bedrag dat je wilt geven, je beweegt de app langs de collectebus, -zak of -mand en klaar! Je ‘Givt’ is gelukt!

Heb je je vergist en had je toch niet willen geven? Geen nood want je kunt altijd je gift herroepen.

De eerste stap


De Givt-app vind je in de App Store en in Google Play. De app installeren, is de eerste stap om digitaal te kunnen geven. Wanneer je Givt gaat gebruiken is het belangrijk dat je verbinding met internet hebt en dat bluetooth ingeschakeld is.

Net zo makkelijk


Registreer jezelf als gebruiker door je gegevens in te vullen. Vervolgens werkt het net zo gemakkelijk als het geven van contant geld.

Het is mogelijk om aan één of beide collectes in de kerk te geven met je mobiele telefoon. Als je de app op de mobiele telefoon opent, verschijnt een scherm waar je bedragen aan collecte 1 (altijd Zending/Sabbatschoolcollecte) en/of aan collecte 2 (meestal Gemeentekas, maar soms Extra collecte) kunt invoeren. Als je dit gedaan hebt, druk op Volgende. Je ziet een scherm waar je kunt kiezen hoe je wilt geven. Er worden 3 mogelijkheden getoond. De middelste is: geef d.m.v. QR-code. Deze wordt bij ons niet gebruikt. De bovenste keuze is: Geef in de kerk, aan de deur of op straat. Dit is de keuze die je moet maken als je in de kerk wilt geven. Druk op deze keuze en je ziet een scherm, dat aangeeft, dat je de telefoon moet bewegen langs de collectezak. Als je dit doet (als de collectezak bij je langskomt) verschijnt de melding dat het geven succesvol is. Bij deze keuzemogelijkheid hoef je niet meer een keuze te maken uit de lijst. De zenders in de collectezakken weten dat de giften voor onze kerk zijn. De derde keuzemogelijkheid is als je aan één of beide collectes wilt geven, maar je was niet in de kerk. Op elk willekeurig moment in de week kan je hiervoor kiezen en dan 'Adventkerk Utrecht' selecteren. Hierna is het geven direct een feit geworden en krijg je daar een melding van.

Geen verbinding?


Wanneer je op het moment van geven geen internetverbinding hebt, wordt de opdracht op een later moment bij het heropenen van de app verstuurd. Bijvoorbeeld als je thuis bent en weer gebruik maakt van WiFi.

Website GIVT

bottom of page