Wie zijn wij?

Als Adventgemeente Utrecht willen wij een warme en liefdevolle gemeenschap zijn. Als navolgers van Christus, willen wij ons laten leiden en inspireren door zijn Geest. Zijn liefde en zorg willen wij delen met elkaar en met anderen. Wij willen een gemeente zijn die open staat voor iedereen, ongeacht cultuur, opleiding of leeftijd.  Een gemeente waar vieren, leren, dienen en delen de samenhangende kernactiviteiten zijn.

JEUGD

Ben je tussen de 14 en 20 jaar, dan hebben wij een plekje voor jou in onze kerk. Leer met andere jongeren God en Jezus kennen. We komen elke sabbatochtend (zaterdagmorgen) samen om te praten over verschillende onderwerpen. Vaak zijn het Bijbelse onderwerpen, maar ook zullen er actuele onderwerpen besproken worden. Regelmatig hebben we een jeugdavond, waarbij naast verdieping in het geloof we vooral ook gericht zijn op sociale activiteiten. Alles om samen te zijn. Te denken valt aan o.a. barbecue, strandwandeling, bowlen. Ook zijn er tal van landelijke evenementen die worden georganiseerd door Advent Jeugd Verbond. Kom gerust eens meebeleven.

JEUGDDIENSTEN

Eén keer per jaar nemen wij als jeugd de kerkdienst 'over'. Dan laten wij zien hoe wij ons geloof beleven. Met deze samenkomsten, gevuld met muziek, sketches en altijd een inspirerende overdenking, willen we vooral afwijken van de samenkomsten die we normaal hebben. We beloven je een mooie samenkomst waarin je vrienden en familie zeker mee kan vragen.

KINDERDIENSTEN

Minimaal één keer per jaar wordt onze kerkzaal omgetoverd tot een plek waar vooral kinderen zich thuis zullen voelen. Tijdens een speciale kinderdienst nemen we je mee naar vrienden uit de Bijbel. Zo zijn Simson, Noach, Jozef en andere beroemde mannen uit de Bijbel al bij ons geweest.

Niet alleen nemen we je mee, je doet ook mee tijdens deze samenkomsten, met veel kinderliederen, dans, kleur en vrolijke gezichten. Je moet echt eens komen kijken en neem vooral zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes mee.

KOKEN

Samen koken, Antilliaans, Colombiaans, Bosnisch, Indonesisch, Italiaans, het is allemaal al eens voorbij gekomen. Met dit samen koken willen we onszelf en elkaar niet alleen een heerlijke maaltijd voorschotelen, maar ook vooral proeven van elkaars cultuur. Je begrijpt dat we open staan voor meerdere culturen, vooral als je lekkere gerechten met ons wilt delen.

HIP

Onze gemeente is een betrokken groep mensen. Daarom zijn we aangesloten bij stichting HiP. HiP organiseert hulp voor mensen die (tijdelijk) geen beroep kunnen doen op hun eigen sociale netwerk of mensen die zich in een sociaal isolement bevinden.

Zoek je hulp, wil je helpen of meer weten over HiP?

OPWEKKINGSDIENSTEN

Iedere eerste sabbat van de maand kun je verrast worden door een andere soort samenkomst. We hebben dan een Opwekkingsdienst. Deze samenkomst is laagdrempelig. Het orgel maakt plaats voor opwekkingsliederen die vaker uptempo zijn en begeleid worden door een samenzanggroep. Laat je verrassen door deze sabbatochtend die anders is dan de andere zaterdagochtenden.

Zorgraad
Gebedsgroep

De zorgraad besteedt aandacht aan alle leden en vaste gasten. Denk daarbij aan zieken of mensen met problemen, maar ook is er oog voor mensen die al langere tijd niet meer zijn geweest. Zij sturen ook een kaartje als je jarig bent of geven je een bloemetje bij bijzondere gebeurtenissen.  Wij, de mensen van de zorgraad, willen er voor je zijn en je helpen.

Onze kerk heeft een gebedsgroep die 1x per twee weken samen komt en bidt voor mensen die er behoefte aan hebben. Dat kan zijn voor mensen uit onze kerk, maar ook voor familieleden, vrienden of voor jou. Het is mogelijk een gebedsverzoek via deze site in te dienen. Dat kan hier. Je bent ook welkom op onze gebedsavonden. We beginnen met het lezen van een stukje tekst uit de Bijbel of uit een mooi boek. Het kan ook een gedicht of artikel zijn, zolang het maar opbouwend is.