Wat kun je verwachten? 

Voor ons is naar de kerk gaan heel gewoon, maar we begrijpen dat het voor jou heel spannend kan zijn. Juist daarom zullen we proberen je een gevoel te geven dat je er bij hoort. Om je wat over de drempel te helpen, kan je hier lezen wat je kan verwachten tussen voor- en achterdeur.

Gebouw

Ons kerkgebouw, de Triumfatorkerk, ligt in Kanaleneiland - een subwijk in de Utrechtse wijk Zuidwest. Het adres is Marco Pololaan 185 in Utrecht. Wees niet bang voor hoge parkeerkosten, die kennen we hier niet. Bovendien zijn er op het terrein van de kerk een aantal parkeerplaatsen beschikbaar, maar ook in de wijk is voldoende parkeerplek te vinden. Voor openbaar vervoer kijk je hier.

Kom je op de fiets? Zet je fiets dan in de fietsenrekken bij het gebouw op het terrein. Daar zijn ze voor en er is plaats genoeg.

 

Onze kerk heeft twee ingangen:

Zie je de hoofdingang met de prachtige grote houten deuren? Deze zullen zoveel mogelijk open zijn, met het idee de zon er warmte binnen te laten. Echter met koud weer, vragen we u de zijingang te gebruiken. Deze is aan de rechtkant van het terrein bij de kosterwoning. Er hangt een bordje ‘ingang’ onder het afdakje.

Kom je door de grote houten deuren binnen, dan wordt je opgevangen door iemand van het gastteam. Deze zal je naar rechts wijzen waar voorbij de klapdeuren onze keuken is en een toilet. Even verderop zijn de kapstokken waar je jouw jas op kan hangen. In deze zelfde hal is de Kindersabbatschoolruimte. Vlak bij de keuken is onze koffieruimte. Hier zullen we na de dienst koffie drinken.

 

Kom je binnen via de zij-ingang, dan ben je direct bij de kapstokken. Hang hier je jas op, laat je kinderen (als zij dat willen) achter in de kindersabbatschool en ga zelf bij de keuken links de klapdeuren door. Daar zul je begroet en/of opgevangen worden door iemand van ons gastteam.

 

Voorbij de gastvrouw is onze ruime kerkzaal. Hier worden de samenkomsten gehouden. Ga gerust ergens zitten waar jij je prettig voelt. Voel jij je toch wat onzeker, spreek dan de gastheer of –vrouw aan. Deze zal je, indien gewenst, verder wegwijs maken en je vragen beantwoorden. Alles om jou op je gemak te laten voelen op deze plaats waar we elkaar maar vooral God willen ontmoeten.

 

Je bent welkom!

Programma

 

Elke week hebben we een samenkomst. Altijd op zaterdagochtend. Deze bestaat uit twee delen die los van elkaar staan. Je kan beide delen bezoeken of ieder afzonderlijk, je mag zelf kiezen!

 

Vanaf 9.15 uur ben je welkom in de kerk. Je zal zien dat er hier of daar mensen bezig zijn met voorbereidingen en als er een band is wordt er nog even ingezongen. Zoek gerust een plekje in de zaal of maak kennis met wie er is.

 

Van 9.45 tot 10.45 uur beginnen we gezamenlijk met gebed en muziek, waarna we uit elkaar gaan in verschillende groepen. Iedere groep bespreekt een bijbels- of actueel onderwerp met elkaar. Kinderen, tieners, jeugd en volwassenen hebben hun eigen groepen. De gastheer en -vrouw kan je helpen om een groep voor jou te zoeken. Praat gerust mee of luister alleen. Doe waar jij je het meest gelukkig bij voelt.

 

Van 11.00 tot ongeveer 12.00 uur is er een centrale samenkomst. Tijdens dit deel van de ochtend wordt ook gebeden en gezongen. Regelmatig is er een kinderbijbelverhaal, soms een special, maar zeker altijd een overdenking. Hierbij worden soms de mensen in de zaal (actief) betrokken, maar wees niet bang. Je kan ook gewoon in de zaal zijn en het over je heen laten komen.

 

Rond 12.00 uur is het programma afgelopen en kun je nog blijven om na te praten met koffie/thee/sap en een koek.

Kinderen

 

Kinderen horen er bij! Van 9.45 tot 10.45 uur hebben we een apart programma in de kinderruimte. Hier wordt veel met elkaar gezongen, geknutseld en worden de bijbelverhalen verteld en besproken. Vaak werken de kinderen aan speciale (thema) samenkomsten.

 

Vanaf 11.00 uur  zijn de kinderen welkom in de grote zaal. Je kan overal met ze gaan zitten, hoewel de achterste rijen beschikbaar zijn voor ouders met kleine(re) kinderen. Dit lijkt ons makkelijker als je met de kinderwagen bent of wat te eten bij de hand te hebt. Wat oudere kinderen zoeken elkaar vaak op en zitten bij elkaar, terwijl de ouders een oogje in het zeil houden.

 

Als je het prettig vindt, dan mag je ook met je kind(eren) in de ontvangstruimte zitten. Je kan dan niet alles meer zien, maar wel horen. Hier zijn kinderen vrijer om te gaan en staan waar ze willen. Of je kan gebruik maken van de keuken om bijvoorbeeld babyvoeding op te warmen. Er is altijd iemand in de buurt die je kan helpen.

Sfeer

Wij houden van een ongedwongen sfeer en zien graag dat jij jezelf kan zijn. Je bent vrij om lekker vroeg te komen als we om 9.45 uur beginnen, maar je kan er ook voor kiezen om vanaf 11.00 uur erbij te komen. Te laat kan je bij ons niet zijn. Mocht de samenkomst al begonnen zijn, kan je toch gewoon binnen komen en aanschuiven in de zaal.

 

In onze kerk heerst een ontspannen sfeer. We zijn gewend aan wat onrust vanwege kinderen in de samenkomsten. We kijken er niet van op als iemand opstaat om even de zaal te verlaten  of naar het toilet gaat. Soms kan een kind toch even te onrustig zijn en kan je maar zo even een rondje willen lopen in de ontvangsteruimte. Die vrijheid kennen wij allemaal.

 

Hoewel we het grootste gedeelte van de samenkomst zitten, staan we bij alle samenzang. Ook aan het eind van de samenkomst als de zegen wordt uitgesproken gaan we staan. We willen jou vrij laten om mee te doen met wat wij doen, blijf gerust zitten als jij je daar prettiger bij voelt.

 

De samenzang wordt meestal begeleid met een orgel, waarbij de teksten worden geprojecteerd met een beamer. We verwachten echt niet dat je gelijk uit volle borst mee zingt als je liederen niet kent, maar als je bekend bent met een lied, zing gerust mee. Wil je alleen luisteren, doe dat dan en laat andere zingen.

 

De gebeden in onze samenkomsten worden altijd uitgesproken door de voorganger(s). Meestal staan we daarbij, maar ook hier moet jij doen waar jij je goed bij voelt. Staan, zitten of knielen, het is aan jou wat je wilt.

 

Wij kennen twee collectes. Eén is voor de kerkgemeente zelf. Denk aan kosten als water, gas en licht, maar ook de koffie, thee en koekje na elke dienst. Thuis is het niet gratis, hier ook niet. De tweede collecte is voor de zending of speciale doelen en acties. Voor projecten van onze wereldkerk in andere landen, soms voor het Nederlands Bijbelgenootschap en een ander keer voor mensen in nood na een (natuur)ramp. Voel je vrij om wel of niet iets te geven.

 

Wat je ook doet, waar je ook wel of niet aan meedoet, het gaat er ons om dat je geen spijt krijgt van een bezoek aan ons als kerkgemeente. Wij zijn van onze kant, heel blij dat jij er bent!

Engels

 

Ben je de Nederlandse taal niet goed machtig, of neem je een buitenlandse gast mee? De centrale samenkomst wordt altijd direct vertaald in het Engels. Via een headset kan je meeluisteren. Wil je gebruik maken van een headset vraag het even aan de gastvrouw of -heer of loop even naar de techniektafel achter in de grote zaal.