De gemeente van de Zevende-dags Adventisten in Utrecht organiseert een studieproject in de laatste week van april van dit jaar.

Uitnodigings video Steve Case

Promo film 2

Klik hier om je aan te melden voor de seminar

Klik hier om je aan te melden voor het toezenden van de deelnemersgids

Engelstalige streaming:

Nederlandse streaming (vertaling):

Waarom een seminar over OPENBARING

Veel mensen raken in totale verwarring bij het lezen van Openbaring—het laatste boek van de Bijbel. Ze weten niet wat ze ermee aan moeten en dit kan ervoor zorgen dat dit boek vermeden wordt. Sommigen beleven het als een boek waarin angstige toekomstbeelden en mysterieuze codes kunnen leiden tot angstbeelden.

De leden van de Adventkerk in Utrecht denken dat er een behoefte is aan een positief geluid t.a.v. het boek Openbaring. De nadruk zou moeten liggen op de goede boodschap van Jezus. Maar hoe kan je deze boodschap van Jezus vinden in dit boek?

Wie?

In de zomer van 2021 kwam ds. Steve Case als gastpreker naar  Utrecht met een bijzondere overdenking over de getallensymboliek in het boek Openbaring. Daarin legde hij uit hoe deze symboliek verwijst naar Jezus. Steve komt dit voorjaar terug naar Utrecht om een seminar te verzorgen, waarin hij de gids zal zijn om Jezus te ontdekken in de Openbaring. Zijn laatste boek: ‘Finding Jesus in the book of Revelation’ vormt de basis voor dit seminar.

Steve Case is de leider van ’Involve Youth’, een organisatie die jongeren, jeugdleiders en jongerenpredikanten wil inspireren. Hij geeft ook regelmatig colleges voor predikanten aan de Andrews University in Michigan (U.S.A.). Daarnaast verzorgt hij studies tijdens bijzondere congressen en organiseert hij samen met de Stichting Maranatha al jaren reizen voor vrijwilligers, naar diverse landen over de hele wereld, waar zij kunnen helpen bij de bouw van kerken en scholen.

Wat en Wanneer?

Op 23 april wordt er een serie gestart van 8 intensieve workshops. De serie duurt de gehele week van 23 tot 30 april. Tijdens deze sessies van steeds anderhalf uur, bespreekt Steve zeven sleutels die ons in staat stellen Jezus te vinden in het boek Openbaring. Aan de hand daarvan neemt hij ons mee op een ontdekkingsreis door de Openbaring van Jezus Christus, zoals de volledige titel van dit bijbelboek luidt.

De begintijden van de acht sessies zijn als volgt:

Zaterdagmiddag 23 april – 15.00 u.

Zondagmiddag 24 april – 15.00 u.

Maandagavond t/m vrijdagavond 25-29 april – 19.30 u.

Zaterdagmiddag 30 april – 15.00 u.

De programma’s duren steeds ongeveer anderhalf uur.

Hoe deelnemen?

De sessies kunnen live (in de kerk) worden gevolgd, onder voorbehoud van de eventueel dan geldende coronamaatregelen. Maar ze kunnen ook online via YouTube worden gevolgd.

Een combinatie van een paar dagen live en online is natuurlijk ook mogelijk.

De studiegids is ook te downloaden als je je aanmeld op deze website.

De links om de online Engelstalige- en Nederlands (simultaan) vertaalde studies mee te maken zijn vanaf half april op deze website te vinden

Het is de bedoeling dat het een interactief seminar wordt, waarbij vragen kunnen worden gesteld--zowel live als ook online (via chat).

Alle deelnemers die live aanwezig zijn ontvangen een gratis deelnemersgids. Online deelnemers kunnen de gids downloaden. Het seminar wordt ook opgenomen en blijft ook naderhand beschikbaar. Wanneer je in je eigen gemeente dit materiaal wilt gebruiken voor een bijbelgroep.

Voor wie?

Als je Jezus in jouw leven belangrijk vindt, dan is dit seminar heel interessant. Als je het boek Openbaring altijd al intrigerend vindt, dan is dit seminar ook heel interessant. Als je beide interessant vindt dan moet je dit evenement zeker meemaken!

Dit unieke seminar zal de deelnemers niet alleen boeiende informatie bieden, maar ook geestelijk verrijken.

Adres:

Adventkerk, Marco Pololaan 185, 3526 GB Utrecht